kepada pengguna talifon bimbit yg beragama islam..

11:44 PM / Posted by hafeez /



Tolong berhati hati bila membeli phone cover kulit.

Tolong check that cover carefully. Kalau nampak 3 titik segitiga di kulit itu. Jangan beli.Itu adalah kulit babi. One of my friend beli phone cover ni di Jalan Pasar. Selepas 2 hari memakainya baru dia perasan yang kulit di bahagian dalam phone cover tu ada 3 titik segitiga. Sahih lah ianya dari kulit babi. Beliau membelinya dengan harga RM18. Beliau cuba mencari phone cover lain di KL Sentral dan terkejut, bila jurujual itu menunjukkan phone cover jenis yang sama seperti beliau beli di Jalan Pasar.

Dari situ, boleh lah kita membuat andaian bahawa, phone cover kulit babi ini dah meluas dipasaran.
Di harap kawan-kawan dapat mengelakkan diri dari membeli phone cover jenis kulit ini.... Sebar sebarkan berita ini kepada umat Islam yang lain supaya kita tidak terjebak dengan membeli barangan dari kulit Babi...

4 comments:

Comment by Danni on February 7, 2009 at 10:40 PM

nsb baik aku pkai hnfn nokia.huhu

Comment by hafeez on February 9, 2009 at 1:04 AM

haha..same lor kiter.huhu

Comment by misz vida on October 15, 2010 at 7:21 AM

thanks 4 d info :)

Comment by NUMASARA HANA on April 19, 2011 at 11:50 PM

nasib la tak minat nak pakai cover hp mcm ni...

meh singgah...

www.numasara.blogspot.com

Post a Comment